Többször beszélgettünk róla, és mindig oda lyukadtunk ki, hogy nagyon fontos. A legtöbb szeretetet itt kapjuk. Sokszor a legfelelősségteljesebben itt kell helytállni. Az egyik legkomolyabb feladatunk. Rengeteg élmény és öröm forrása. Lelkünk gyökerei itt vannak.

Szándékosan olyan programokat szerveztünk eddig, hogy arra a gyerekeim el tudjanak jönni. Gyuri bácsinak már nagy gyermekei vannak (öt!), őket már nem lehet ezekbe bevonni.

Gyuri bácsi szerint a család adja életünk értelmét. Szerintem nem egészen, de majdnem. Mondjuk 80%-ban igen, de még ott az a 20%, ami már tisztán Istené. A 80%-on osztozik a család és Isten, de 20% tisztán az Úré.

Legnagyobb tanítómesterünk a szeretetben a párunk. Akármilyen veszekedős, házsártos is legyen, ha szeretni akarjuk, akkor nagyon sokat nőhetünk belül. S ezért élünk itt, a Földön, hogy lélekben növekedjünk.

Aki vezetni akar, itt megteheti. Meg kell tennie, főleg míg a gyerekek kicsik. Itt aztán kell felelősséget vállalni! Csak egyszer ne figyeljen apuka, és a gyerek máris a zebra közepén van, jó, ha el nem ütik!

Nehéz is családapának lenni.

Szolgálnunk kell a családunkat, jelen lenni velük, köztük. Ez is fontos.

Nagyjából ennyi gondolatra jutottunk a Szent Közösségről: a Családról.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfilet.blog.hu/api/trackback/id/tr713153213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása